2 hours | 2:00pm - 4:00pm
Learn how to improve the language, listening and storytelling skills of children aged 3-5 years.
2 hours | 1:30pm - 3:30pm
This interactive and fun workshop session is designed to explore how enabling environments can stimulate, engage and inspire 3 and 4 year old children to learn.
2 hours | 4:00pm - 6:00pm
Understanding typical communication and language development of children aged 0-7 years.
2 hours | 1:00pm - 3:00pm 2 hours | 4:00pm - 6:00pm
Supporting children to develop a firm foundation in early mathematical skills, knowledge and understanding.
2 hours | 1:00pm - 3:00pm
This practical course will help you to support children in the Early Years Foundation Stage (EYFS) to develop the physical skills needed to become confident writers.
2.5 hours | 1:30pm - 4:00pm
A workshop for the Ages and Stages Questionnaires. Parent led assessments which enable parents to understand their children’s learning and development.
Find out more about practical ideas, strategies and effective interventions to support children at risk of speech and language delay.
2 hours | 4:30pm - 6:30pm
2.5 hours | 9:30am - 12:00pm
3 hours | 9:00am - 12:00pm
These termly super Saturday events provide an opportunity for childminders to meet, network and participate in professional development activity. Expect fun, interactive and educational sessions.
1 hour | 4:15pm - 5:15pm
These hour long briefings will update Communication Champions on all national and local developments in the EYFS.
2 hours | 1:00pm - 3:00pm 2 hours | 4:00pm - 6:00pm 2 hours | 6:30pm - 8:30pm
1 hour | 6:30pm - 7:30pm
These hour long briefings will update Communication Champions on all national and local developments in the Early Years Foundation Stage (EYFS).
3 hours | 1:00pm - 4:00pm
Learn practical and creative ways to introduce number development to children.
7 hours | 9:30am - 4:30pm
Refresh your knowledge of the SEND Code of Practice requirements for children in early years.
Do you understand the legislation around the EY funding provision? Develop a thorough understanding of funding, fees and finance as they relate to your business.
2 hours | 9:30am - 11:30am
A workshop to explore essential knowledge and tools to support families and children for whom English is an additional language.
2 hours | 1:15pm - 3:15pm
Explore Phase 1 Letters and Sounds and consider effective practice to support children aged over 30 months.
2 hours | 6:30pm - 8:30pm
Access a personalised support programme aimed at supporting newly registered Childminders in the first 12 months after registration.
Learn some fresh and practical ideas to support children to improve their listening and attention skills.
Refresh and embed your knowledge and understanding of key communication and language strategies and approaches.
2 hours | 10:00am - 12:00pm
Enabling Out of School Club Leaders and Managers to share experience and prepare for their OFSTED Inspection
Enabling Leaders and Managers in Daycare settings to share experience and prepare for their OFSTED Inspection
1.5 hours | 3:30pm - 5:00pm
Learn effective strategies to support children with Speech Language and Communication needs.
2 hours | 3:00pm - 5:00pm
Learn effective strategies to support children with social, communication and interaction needs.
1.5 hours | 1:00pm - 2:30pm 1.5 hours | 3:00pm - 4:30pm
Learn how Aided Language Stimulation can support children with severe communication difficulties.
Learn more about the ways in which practitioners can assess progress for children with SEND.
1.5 hours | 4:00pm - 5:30pm
Learn more about the factors that influence children's social and emotional development and behaviour.
2 hours | 4:15pm - 6:15pm
Understanding the role and how to embed good adult-child interactions within your setting.
1 hour | 8:30am - 9:30am
These hour long briefings will update early years leaders and managers on national and local developments in the Early Years Foundation Stage (EYFS).
1 hour | 1:30pm - 2:30pm
These hour long briefings will update early years leads and managers on national and local developments in the EYFS.
Learn effective sensory techniques to support children with SEND.
Learn how to identify young children at risk of speech, language or communication difficulties and support them to improve their language skills.
1 hour | 3:00pm - 4:00pm
These hour long briefings will update early years leaders and managers on national and local developments in the EYFS.
Learn effective strategies to support parents of children with special educational needs and disability.
1 hour | 7:00pm - 8:00pm
These hour long briefings will update Childminders on national and local developments in EYFS and support their professional development and leadership of the EYFS.
4 hours | 9:00am - 1:00pm
Interested in becoming a Childminder? Find out all you need to know to get started.
1 hour | 5:00pm - 6:00pm
These hour long briefings will update all Early Years SENCO Leads on all national and local developments around SEND and the Early Years Foundation Stage (EYFS).
2 hours | 1:30pm - 3:30pm 2 hours | 4:30pm - 6:30pm
Refresh and update your SENCo knowledge and understanding
Explore the ways in which practitioners can effectively support development and learning in the first two years of life.
These hour long briefings will update all Early Years SENCO Leads on all national and local developments around SEND and the EYFS.
2.5 day course
A practical course to support prospective childminders to understand and implement the Early Years Foundation Stage (EYFS) and register as a Childminder with Ofsted.
Find out more about practical ideas, strategies and effective intervention that supports children at risk of speech and language delay.
1 hour| 10:00am - 11:00am
These hour long briefings will update leaders and managers of Out of School Provision on national and local developments in the EYFS.
Find out more about the Early Help Assessment process and what makes a good assessment.
There is no excerpt because this is a protected post.
Copyright © Bolton Start Well Service